Ghid derulare practica

In anul universitar 2014-2015 stagiul de practica se desfasoara in cadrul facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica prin proiectul InfoStart – Începutul carierei tale în IT, POSDRU/161/2.1/G/138408, astfel incat studentii sa beneficieze de urmatoarele avantaje:

 •  o selectie mai atenta a companiilor astfel incat stagiul de practica sa fie cat mai aproape de profilul studentului;
 •  consiliere gratuita a studentilor pentru maximizarea rezultatelor obtinute in stagiul de practica;
 •  platforme online pentru suport in cadrul stagiilor de practica: InfoStagii - http://infostart.ase.ro/infostagii, InfoPractica - http://infostart.ase.ro/infopractica;
 •  dezbateri si seminarii tematice cu scopul diseminarii informatiilor referitoare la stagiile de practica;
 •  minim 200 de premii in bani pentru premierea celor mai bune rezultate obtinute in stagiile de practica in valoare totala de peste 350.000 RON (studentii care participa la concurs trebuie sa faca parte din grupul tinta al proiectului InfoStart).

Va informam ca pentru studentii din anul II si cei din anul III care au restanta la aceasta disciplina, desfasurarea stagiului de practica este obligatorie, fiind reglementata prin Legea 1 din 2011 a educatiei nationale.

Studentii din anul III care doresc sa participe la acest proiect o pot face fara niciun fel de obligatie, tinand totusi cont de conditiile proiectului.

 

Când se desfășoară stagiul de practică ?

In anul universitar 2014 – 2015, studenții din anul 2 ai Facultății de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica desfășoară stagiul de practica după următorul program:

 • 20 aprilie 2014 – 8 mai 2015, derularea stagiului de practică (imediat după vacanta de Pasti, săptămânile 9, 10 si 11) ;

 

Cum mă înscriu în stagiul de practică desfășurată prin proiectul InfoStart ?

Numărul locurilor oferite de partenerii CSIE este limitat iar selecția se va face conform profilului si a criteriilor oferite de companie. Studenții au posibilitatea de opta pentru oricare dintre stagiile de practica oferite de partenerii CSIE. Înscrierea se desfășoară după următorul program:

 • 01 martie – 13 martie 2015, sesiuni de prezentare a stagiilor de practica in facultate;
 • 01 martie – 30 martie 2015, înscrierea și selecția studenților pe stagii de practică;
 • 20 aprilie – 30 aprilie 2015, semnarea convențiilor de practica de către student, facultate si companie si depunerea la secretariatul departamentelor de Cibernetica si Informatica Economica (sala 2314), respectiv Statistica Economica (sala 2606).

In perioada Noiembrie – Decembrie 2014 studentii care urmeaza sa se inscrie la stagiile de practica trebuie sa desfasoare urmatoarele activitati:

 • participare in cadrul activitatilor de consiliere;
 • completarea formularului de grup tinta disponibil pe site-ul proiectului;
 • inscrierea in cadrul grupului tinta pentru desfasurarea stagiilor de practica la adresa: http://goo.gl/forms/nP5Ivaa47J

In acest sens si pentru a clarifica toate detaliile/problemele care privesc efectuarea stagiului de practica studentii trebuie sa participe la activitatile de consiliere care se vor desfasura dupa urmatorul program publicat la adresa: http://infostart.ase.ro/?page_id=261. Programul orelor de consiliere disponibil pe site incepe de maine, 18 Noiembrie 2014.

Fiecarei grupe din anul II si anul III ii este asignat un consilier conform tabelului prezentat la adresa http://infostart.ase.ro/?page_id=261, studentii trebuind sa respecte programul stabilit de acestia.

De asemenea stagiul de practica este recunoscut doar in situatia in care exista o conventie de practica semnata intre ASE si compania care ofera oportunitatile de practica.

Pentru studentii care sunt angajati exista posibilitatea echivalarii stagiului de practica in conditiile prezentate, doar daca firma la care acestia lucreaza este de acord sa semneze o astfel de conventie.

Informatii suplimentare pot fi obtinute trimitand un mesaj pe adresa infostart@ase.ro.

 

Ce este proiectul InfoStart ?

Proiectul InfoStart este un proiect finanțat din Fonduri Europene în cadrul Programului Operațional Sectorial: Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa 1, Domeniul 2.1 – „Tranziția de la școală la viața activă”, prin care facultatea dorește sa:

 • sprijine si sa motiveze participarea studenților in stagii de practica care sa ofere o experiență reala viitorilor absolvenți;
 • stabilească parteneriate cu companii recunoscute din domeniile de pregătire ale studenților.

In acest an studenții care desfășoară practica, prin proiectul InfoStart, beneficiază de premii in valoare totala de 353.424 RON. Acestea se vor acorda prin premierea cu cate 1.760 RON a proiectelor de practica realizate in echipa sau individual.

Condițiile desfășurării concursului de proiecte vor fi afișate in perioada următoare pe pagina de web a proiectului: http://infostart.ase.ro.

Deoarece si alte facultăți din ASE derulează programe asemănătoare, nu este permisa înscrierea in mai mult de un program POSDRU, Domeniul 2.1 – „Tranziția de la școală la viața activă”, in caz contrar studentul va trebui sa ramburseze beneficiile obținute in cadrul proiectelor.

 

Care este legătura între stagiul de practică și proiectul InfoStart ?

Stagiul de practica este obligatoriu si se termina cu o evaluare in urma căreia studentul primește o nota. Nederularea stagiului de practica atrage după sine restanta la disciplina Practica de specialitate inclusa in planul de învățământ. Prin proiectul InfoStart facultatea sprijină aceasta activitate prin:

 • identificarea celor mai bune oportunități de stagii de practica in materie de companii;
 • premierea rezultatelor obținute in stagiile de practica.

 

Ce trebuie să fac în continuare ?

 • sa verific informațiile de pe pagina web a proiectului InfoStart, http://infostart.ase.ro, si de pe http://csie.ase.ro/practica;
 • sa verific lista de pe InfoStart pentru a mă asigura ca am fost înregistrat in grupul țintă, in urma depunerii in perioada Noiembrie-Decembrie 2014 a următoarelor documente (lista va fi afișata pe 02 Martie 2015, pe http://csie.ase.ro/practica si http://infostart.ase.ro): Formular grup țintă, Declarație POSDRU, Declarație date cu caracter personal;
 • sa mă înregistrez pe platforma http://infopractica.ase.ro in perioada 03-15 martie 2015;
 • sa particip in perioada 03-15 martie 2015 la prezentările realizate de companiile partenere pentru a mă informa cu privire la stagiile oferite;
 • sa completez formularul electronic cu opțiunile personale privind stagiile de practica la care vreau sa mă înscriu (formularul este disponibil in contul creat pe platforma http://infopractica.ase.ro)
 • formularul electronic se printează, se semnează si se depune la secretariatul departamentelor de Cibernetica si Informatica Economica (sala 2314), respectiv Statistica Economica (sala 2606).

 

Care sunt companiile partenere în anul universitar 2014 – 2015 ?

Parteneri Practica

Parteneriat

Asociația Pentru Sprijinirea Tinerilor, Studenților și Profesorilor -ISIC in așteptare
Avangate SRL confirmat
Bearing Point in așteptare
Biblioteca Academiei Romane confirmat
BRD in așteptare
Forward Software SRL confirmat
GHF Derivatives Limited in așteptare
High Tech Systems & Software in așteptare
IBM ROMANIA SRL confirmat
Institutul de Economie Nationala – IEN in așteptare
Institutul de Prognoza Economică-IPE in așteptare
Institutul Naţional de Statistică – INS in așteptare
ISRA Center Marketing Research in așteptare
Junior Achievement Young Romania in așteptare
Kepler – Rominfo S.A. confirmat
London Logic Partners Bucharest in așteptare
Lowis Services SRL confirmat
MICROSOFT ROMANIA SRL in așteptare
P&G confirmat
Perla Moldovei Distribution confirmat
PostaRomana confirmat
Profesional Software SA Madrid confirmat
RAIFFEISEN BANK in așteptare
SC Crys Computers SRL confirmat
SC Crystal System SRL confirmat
SC ONESIMUS SRL (ORACLE) in așteptare
SC Qualitance QBS confirmat
SC SIVECO ROMANIA SA in așteptare
SIIRomania confirmat
SYNYGY EUROPA in așteptare
The web miner SRL confirmat
TotalSoft confirmat
UniCredit Leasing Corporation IFN SA in așteptare